spread
spread spread spread spread spread

x
coverImage bladeren

28 Rob Huisman


in de reeks Roots

Op 25 april 2013 werd bij de Rijksdienst voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) in Den Haag het gedigitaliseerde archief van de BNO feestelijk gepresenteerd. Alle nog beschikbare documenten die door de beroepsvereniging Grafisch Vormgevers Nederland, de bNO, KIO, KIO Branche, NIC, BVV en BNO werden geproduceerd

tot 2004 zijn geïnventariseerd en deels digitaal ontsloten. Dit archief geeft een indringend beeld van de historie van het georganiseerde beroepsveld van ontwerpers van 1969 tot 2004. De koppeling van de presentatie bij de RKD aan het afscheid van Rob Huisman als directeur van de BNO was door hemzelf bedacht.

Hij wilde iets tastbaars van de geschiedenis van het georganiseerde veld entevens zijn eigen geschiedenis achterlaten als digital footprint. Hij was 26 jaar en 7 maanden het gezicht van de BNO en hield niet alleen de organisatie op koers, maar gaf er ook duidelijkrichting aan. Bestuurders kwamen en gingen, maar een factor van betekenis en stabiliteit is toch het bureau van de vereniging, waaraan Rob Huisman met heel veel plezier en inzicht zo lang leiding heeft gegeven.

 

Alleen te bestellen per 3 stuks of in combinatie met een andere uitgave.

prijs € 5,00 bestel

tekst: Titus Yocarini

vormgeving: vanRixtelvanderPut ontwerpers

omslagfoto: Aatjan Renders

papier: Arctic Volume White

drukwerk: Lecturis

formaat: 168 x 240 mm

aantal pagina: 16

bindwijze: geniet

ISBN: 978-90-74009-90-4